Haber

Kenya’daki Festivalde 17’den Fazla Fil Sahiplendirildi

DUYURU (İngilizce): RUTH WANGARA, Xinhua muhabiri:

“Bu, Kenya’nın en çok ziyaret edilen parklarından biri olan Amboseli’deki Inchurra köyü. Adını buradaki yerel bir ağaçtan alan yaklaşık 250 nüfuslu köy, Cuma günü kutlanan Dünya Yaban Hayatı Günü kapsamında Tembo adlandırma festivali için seçildi. “Daha fazla fil sahiplenildi ve isimlendirildi. Fillerin verildiği insanların, daha doğrusu yeni fil ailelerinin bu hayvanlara iyi bakması ve onları koruması gerekiyor.”

2021 yılında başlatılan “Tembo” adlandırma festivali, Maasai temalı renkli bir törenle hayvanseverlerin ve diğer çevrecilerin ilgisini çekiyor.

Doğu Afrika ülkesinin Kurak ve Yarı Kurak bölgelerindeki mevcut kuraklık, dünyanın en büyük göğüslü fillerini olumsuz etkilediğinden, yerel olarak tembo olarak adlandırılan bu hayvanlar, Dünya Yaban Hayatı Günü kutlamalarının ana odak noktası haline geldi. Turizm Bakanlığı, bir filin 1.000 $ ile 5.000 $ arasında bir fiyata sahiplenileceğini ve bunun da sahibine filin adını verme ve nasıl büyüdüğünü takip etme hakkı verdiğini belirtti. Evlat edinilen fillerin birden fazla bir ila iki yaşındaki yavruları. Etkinliğe başkanlık eden Kabine Turizm Sekreteri Peninah Malonza, fonların sadece evlat edinilen yavru fillerde değil, genel olarak tüm hayvanlarda kuraklık etkilerini azaltmak için kullanıldığını söyledi.

SES 1 (İngilizce): PENİNAH MALONZA, Kabine Turizm, Yaban Hayatı ve Miras Sekreteri:

“Son üç ayda 18 fil öldü ve kuraklığın ülke ve yaban hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini görmeye devam ediyoruz. Zebralar ve diğer yaban hayatı da ölüyor, bu nedenle sadece filler değil diğer tüm yaban hayatı da etkileniyor. kuraklık.”

Inchurra’daki köyün yaşlı sakinlerinden biri olan Yusuf Lelentei, Xinhua’ya Maasai halkının insanlarla vahşi hayvanların bir arada yaşaması hakkındaki bilgisi nedeniyle bu girişim için seçildiğini söyledi.

SES 2 (İngilizce): YUSUF LELENTEI, Maasai sakini:

“Vahşi hayata ve turistlere güvendiğimizin farkındayız. Kenya’ya filleri görmeye geliyorlar, yani fil olmazsa kimse görmez. Bu yüzden fillere, vahşi yaşama ve ayrıca çiftlik hayvanlarımıza diğer insanlardan daha fazla düşkünüz. “

Calmas Ondego ve şirketi iki fil evlat edindi. Ondego, tüm Kenyalıları ülkenin zengin mirasını, vahşi yaşamını ve çevreyi savunmaya çağırdı.

SES 3 (İngilizce): CALMAS ONDEGO, İş Adamı:

“İki fil sahiplendirmeye karar vermemizin sebebi parka komşu olmamız. Bu girişimi desteklemekten son derece mutluyuz ve sadece bu yıl değil, önümüzdeki yıllarda da destekleyeceğiz. Turizm bölgemiz hayati önem taşıyor. O kadar güzel bir ülkemiz var ki onu dünyayla paylaşmamız gerekiyor.”

Kenya’nın vahşi yaşamını korumakla görevli Kenya Yaban Hayatı Koruma İdaresi’ne göre, kuraklık nedeniyle şimdiye kadar 36.000 hayvan öldü. Amboseli ise kuraklıktan en çok etkilenen milli parklardan biri oldu.

Nairobi’den bildiren Xinhua Haber Ajansı muhabirleri.(XHTV)

haberkaracasu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu